Az én történetem

Az ANNAMARIA PAP márka 2014-ben alakult és a mai napig egyszemélyes vállalkozás, nevét a tervezőről (rólam) kapta. Régóta szoros kapcsolatban élek a bőrrel, mint anyaggal, már gyermekkoromban készítettem saját tervezésű bőr termékeket, majd később diplomát is szereztem tervezésből.


A márka elindításával a tervem egy saját tervezésű, letisztult, a hétköznapokban is használható prémium brand létrehozása volt. Több, mint 10 munkahelyet elfogyasztva rájöttem, hogy az iroda nem az én világom. Amikor feladtam addigi biztos állásomat azért, hogy kipróbáljam magam szabadúszóként és a hobbimnak éljek, fogalmam sem volt arról hogy mire vállakozok. Kívülről szemlélve naivan azt gondoltam, hogy ugyan már egy táska megtervezése és elkészítése nem lehet nagy kihívás számomra, hiszem imádok rajzolni, makettezni és úgy egyáltalán bármit barkácsolni. Vállalkozóként szembesültem vele, hogy itt bizony nem nagyon van szabadnap, vagy hétvége. Szinte mindent alá kellett rendelni annak, hogy fejlődjön a márka. Ahhoz, hogy ezt a színvonalat, minőséget és kiszolgálást tudjam biztosítani sok lemondással és rengeteg munkával járt, és jár a mai napig.

Már az első termék tervezésénél és elkészítésénél falakba ütköztem, amiket a töretlen lelkesedésemmel próbáltam megoldani, áthidalni. Bebizonyosodott hogy mire egy új termék kézzel foghatóvá válik, mennyi munkafolyamaton, tervezési és kivitelezési állomáson, majd ami a legproblémásabb: beszerzési folyamaton megy keresztül. Azért hogy a termékeim minőségiek, strapabíróak legyenek, fel kellett kutatnom a lehető legjobb minőségű alapanyagokat: amik nem törnek el, nem szakadnak szét, nem fakulnak ki és még sorolhatnám. Mivel itthon a divatipari alapanyagok gyártása nagyon gyér vagy egyáltalán fel sem lelhető, ezért az alapanyagok 95%-a külföldről származik, ezen belül is Olaszországból, ami azt is jelenti hogy kis tételben elég borsos áron lehet hozzájuk jutni. Termékeim kis és limitált szériában, gondos kézi megmunkálással készülnek, ezáltal mindegyik egyedi darab, van hogy egy termékre csak 1 hetet de az is lehet hogy 1 hónapot vagy esetleg többet kell várni.

A termékeket csak néhány showroomban találjátok meg, ennek oka, hogy az alacsony árrésem miatt termékeim ára nem bírná el a viszonteladók árrését. (vagy lényegesen drágábbak lennének) A tervezés mellett szinte minden folyamatot én managelek: a social médiától, az anyagbeszerzésen, webshop üzemeltetésen, részben fotózásokon át a csomagküldésig, ezért néha előfordul hogy nem minden e-mailre tudok időben válaszolni Nektek :) Célom a megalakulás pillanata óta a külföldi piac meghódítása, amihez viszont már valószínűleg külső segítségre [befektetőre, tőke injekcióra] lenne szükségem.

XOXO Annamari